Zime nekdanji pevec pri skupini The Drinkers preživlja med multimilijonarji v Davosu, poletja v tajski javni šoli. Preden se je odpravil v Švico je dve sezoni preživel v Avstriji. Na pobudo prijatelja Davida je kontaktiral potencialne delodajalce, ki so ga povabili k sodelovanju predvsem zaradi rusko govorečih strank. “Zanimivo je, da sem imel prav v tistem času težave z žolčnimi kamni, tako da sem razgovor za službo opravil kar v bolnišnici.”

Zime Matjaž Živkovič - Maki, nekdaj pevec pri skupini The Drinkers, preživlja med multimilijonarji v Davosu, poletja v tajski javni šoli

Preden se je Matjaž Živkovič – Maki odpravil v Švico, je dve sezoni preživel v Avstriji. Prijatelj ga je spodbudil, da je navezal stik z morebitnimi delodajalci, ki so ga nato povabili k sodelovanju predvsem zaradi rusko govorečih strank. “Zanimivo je, da sem imel prav v tistem obdobju težave z žolčnimi kamni, tako da sem razgovor za službo opravil kar v bolnišnici.”

Poletja preživlja na Tajskem, kjer zadnjih pet let v javni šoli uči angleščino. “Tajska me je zelo prevzela. Imel sem vozovnico za dva tedna, ostal sem pol leta in dobil službo v šoli. Velike razlike so. Azija mi je veliko dala. V Davosu srečujem multimilijonarje, tam pa srečujem ljudi, ki nimajo za pest riža. Preskok je kar velik.”

Anja Hlača Ferjančič