Ian Green

30 minut elektronskih novosti in ena ura čistega miksa izpod rok slovenskega glasbenega ustvarjalca

foto: Iztok Medja

Prvih 30 minut zadnje januarske oddaje RH 202 smo zapolnili z elektronskimi novostmi, ki so v preteklem tednu prispele na glasbeno tržišče, za tem pa prisluhnili mešanici skrbno izbranih plesnih ritmov, ki jih je v enourni format strnil slovenski producent in didžej Ian Green.

Ian Green se je začel leta 2010, kot zdravilni alter ego z albumom Self Controlled, ki je bil izdan pri kolektivu in založbi Chakra. Za tem je z Gregorjem Strikerjem deloval v dvojcu Black Absynth in tako nastopal po klubih po Sloveniji, nato pa pot nadaljeval sam in ustvaril projekt Think Green, ki je pomagal mlajšim talentom do prvih nastopov. Z ekipo Think Green so organizirali številne dogodke v Ljubljani, Zagrebu in drugih slovenskih mestih, med najpomembnejše pa spada dobrodelni dogodek, ki so ga organizirali v klubu K4.
Green je po letih nabiranja izkušenj v Sloveniji oddelal tudi nekaj nastopov v Srbiji, Bosni in sosednji Avstriji, poleg tega pa čas izkoriščal tudi za sovodenje Sound Advisorja in oddaje GRILL, v kateri gostijo najzanimivejše slovenske elektronske glasbenike vseh žanrov. Je tudi idejni generator radijske oddaje Na Zraku.