Ime tedna je postal Miha Podgornik, avtor dokumentarnega filma Proti horizontu – Grenlandija. V njem je zabeležil svoje ekstremno, 580 km dolgo prečenje Grenlandije na smučeh z Ivico Kostelićem in na bovškem Outdoor filmskem festivalu nase opozoril tudi z izjemnim filmskim pristopom do športa in narave.

Ime tedna je Miha Podgornik, avtor dokumentarnega filma Proti horizontu – Grenlandija. V njem je zabeležil svoje ekstremno prečenje Grenlandije na smučeh z Ivico Kostelićem

Ime tedna je postal Miha Podgornik, avtor dokumentarnega filma Proti horizontu – Grenlandija. V njem je zabeležil svoje ekstremno, 580 km dolgo prečenje Grenlandije na smučeh z Ivico Kostelićem in na bovškem Outdoor filmskem festivalu nase opozoril tudi z izjemnim filmskim pristopom do športa in narave. "Ko si sam v prostranstvu Grenlandije, začutiš posebno energijo in sproščenost. Ko si 18 dni odtrgan od okolice, so občutki posebni."

"Na koncu take odprave si hvaležen za vse malenkosti, ki jih drugače ne opaziš. Dugače se ne zavedaš vsakdanjega udobja."

Če bi šla še enkrat na odpravo, bi po Mihovem mnenju vzela le malo več hrane, glede ostalega sta se dobro pripravila. "Tudi ozebline na prstih niso pustile hujših posledic."

Kandidata sta bila tudi:

Robert Waltl, direktor Mini teatra, ki je v javnem pismu opozoril, da z načinom dodeljevanja sredstev v programskem razpisu za sofinanciranje kulturnih programov na področju umetnosti v obdobju 2018 do 2021 Ministrstvo za kulturo še dodatno marginalizira neinstitucionalne kulturne organizacije.

Anže Pogačar, predsednik hokejskega kluba Sij Acroni Jesenice, ki si ob 70 letnici kluba in negotovih razmerah, z veliko mero entuziazma še naprej prizadeva, da bi bile Jesenice vnovič središče in ponos hokejskega dogajanja za vso Slovenijo in tudi za širšo regijo.

Glasuj za ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel