Novosti iz sveta tuje glasbe.

Izgubili smo glasbeni legendi in dobili obljubi za nova albuma

V 76. letu je umrl Ray Thomas, flavtist, pevec in ustanovitelj skupine The Moody Blues. Vzrok smrti ni znan, po navajanju billboarda pa so glasbeniku leta 2014 diagnosticirali raka na prostati. Pri 70 letih pa je dolg boj z rakom izgubila francoska glasbena ikona France Gall. Pevka je z glasbenimi uspešnicami zaslovela že kot najstnica, leta 1965 je zmagala tudi na Pesmi Evrovizije. Poleg te je bila njena največja uspešnica tudi skladba Ella elle l´aki jo je Gall posvetila ameriški džezovski pevki Elli Fitzgerald.

Justin Timberlake, ki bo med drugim nastopil na Super Bowlu, je z izdajo novega singla Filthy napovedal novi album Man of the Woods. Za omenjeni singel je 36-letnik posnel tudi videospot, v katerem se je glasbenik prelevil v pokojnega Steva Jobsa. Man of the Woods bo sicer Timberlakov četrti studijski album, prvi po letu 2013, za katerega pevec pravi, da je resnično oseben. Za album, ki bo izšel, 2. februarja, je Justin navdih črpal v družini in svojih koreninah.

Svojega prvega z naslovom Expectations pa je napovedala tudi Hayley Kiyoko, 26-letna pevka, avtorica in igralka, ki bo letos aprila tako kot Eminem, Cardi B, Miguel, Beyonce in The Weeknd nastopila na zloglasnem 19. festivalu Coachella v ameriški zvezni državi Kalifornija. Datum izida še ni znan, povemo, ko izvemo.

Neja Jerant