18. Vzporednik je poklical dopisnika Edvarda Žitnika, ki je v teh dneh na arktičnem vzhodnem delu ZDA.

Vzhodno obalo ZDA je zajelo izjemno hladno arktično vreme, prizadeta sta bila predvsem New York in Boston, kjer se je ponekod povsem zaustavil javni promet, a mraz počasi popušča.

Glavna zgodba onkraj luže pa je knjiga Michaela Wolffa o predsedniku Donaldu Trumpu, ki je v knjigarnah pošla v nekaj minutah.

“Knjiga je neprecenljiv pogled v ozadje dogajanja v Washingtonu. Do tožb mislim, da ne bo prišlo. Knjiga ni izšla na pamet, naj bi pa Wolff imel tudi ogromno zvočnih posnetkov. Trump ne želi narediti še več reklame tej knjigi, zdaj pritiska tudi na medije, naj karseda hitro opustijo poročanje o knjigi.” – Edvard Žitnik, dopisnik iz ZDA

Na podelitvi Zlatih globusov so ženske s črno toaleto opozorile na spolno nadlegovanje v filmski in glasbeni industriji. Ne samo, da je empirično dokazano, da ženske zaslužijo manj, na poti do uspeha mora preskočiti bistveno višje in težje ovire kot moški.

“Počasi se bo začelo premikati tudi na drugih koncih sveta, problematika bo udarila tudi v Sloveniji in takrat bodo na dan prišle vse umazane podrobnosti.”

Miha Švalj