Arhitektka Tina Gregorič, - soavtorica izjemne razstave 'Stanko Kristl, arhitekt, humanost in prostor' v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje MAO-, skupaj s Tadejem Glažarjem že 13 let raziskuje arhiv arhitekta in raziskovalca Stanka Kristla. Gre pa za prvo celovito predstavitev enega najvidnejših predstavnikov v zgodovini slovenske arhitektekture pri kateri je sodelovala tudi Maja Vardjan. Razstava bo odprta do 20 maja 2018 in nadaljuje serijo monografskih razstav, ki predstavljajo najpomembnejše arhitekte in oblikovalce 20.stoletja v Sloveniji.

Tina Gregorič je soustanoviteljica biroja ' dekleva gregorič arhitekti ter profesorica in predstojnica Oddelka za Gradbeništvo in Design, Inštitutu za Arhitekturo in oblikovanje, na dunajski Univerzi za tehnološke znanosti .

Soustanoviteljica biroja Dekleva Gregorič arhitekti ter profesorica in predstojnica Oddelka za gradbeništvo in design na Inštitutu za arhitekturo in oblikovanje na Univerzi za tehnološke znanosti na Dunaju

Arhitektka Tina Gregorič je soavtorica arhitekturne razstave “Stanko Kristl, arhitekt, humanost in prostor”, ki so jo prejšnji teden odprli v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje MAO. Gre za prvo celovito predstavitev enega najpomembnejših predstavnikov v zgodovini slovenske arhitekture. Tina Gregorič že 13 let skupaj z arhitektom Tadejem Glažarjem raziskuje arhiv Stanka Kristla, pri postavitvi tako obsežnega arhitekturnega opusa se jima je pridružila še kustosinja Maja Vardjan.

Nina Zagoričnik