V prvi januarski oddaji Na piedestal je gostovala kočevska skupina Sintetika s prvencem Katarza.si.
Sintetika se je kot stranski projekt članov različnih kočevskih alternativno rockovskih skupin oblikovala leta 2006. Takrat štiričlanska zasedba je po dobrem letu posnela demo z devetimi komadi. IGre za nekakšno mešanico po večini hitrega punk-rocka s hardcorom in punkom. Po dveh letih delovanja, nekaj odigranih koncertih in menjavi basista je Sintetika nadaljevala ustvarjanje novega gradiva in počasi iz projekta preraščala v bend. Potem ko je zaradi obveznosti v primarnem bendu zasedbo zapustil kitarist, je sledilo dolgo obdobje premora in negotovosti.
Trio Sintetika (Tomaž Kovačič – Kova – bobni, Ivan Margan – Ive – kitara, glas 1, Zoran Štamfelj – Zoko – bas, glas 2), ki v enaki zasedbi deluje še danes, se je nato odločil, da takratno gradivo preoblikuje, spiše še nekaj komadov in nadaljuje delo. Po sodelovanju na kompilacijah Kočevje špila Grupni (2012) in Kočevje špila Lik of (2013) so se člani Sintetike konec poletja 2014 odpravili v studio in posneli 12 novih komadov za album. Sledil je dolg proces miksanja in iskanja pravega zvoka prvenca, aprila 2017 pa je bil album Katarza.si vendarle končan. Še vedno punk-rock, še vedno HC, še vedno druge primesi ter družbeno-kritična in samokritična besedila. Sintetika se zdaj podaja v ”spontano neznano”.

Po izdaji prvenca se Sintetika podaja v ''spontano neznano''.

V prvi januarski oddaji Na piedestal je gostovala kočevska skupina Sintetika s prvencem Katarza.si.

Sintetika se je kot stranski projekt članov različnih kočevskih alternativno rockovskih skupin oblikovala leta 2006. Takrat štiričlanska zasedba je po dobrem letu posnela demo z devetimi komadi. Gre za nekakšno mešanico po večini hitrega punk-rocka s hardcorom in punkom. Po dveh letih delovanja, nekaj odigranih koncertih in menjavi basista je Sintetika nadaljevala ustvarjanje novega gradiva in počasi iz projekta preraščala v bend. Potem ko je zaradi obveznosti v primarnem bendu zasedbo zapustil kitarist, je sledilo dolgo obdobje premora in negotovosti.
Trio Sintetika (Tomaž Kovačič – Kova – bobni, Ivan Margan – Ive – kitara, glas 1, Zoran Štamfelj – Zoko – bas, glas 2), ki v enaki zasedbi deluje še danes, se je nato odločil, da takratno gradivo preoblikuje, spiše še nekaj komadov in nadaljuje delo.
Po sodelovanju na kompilacijah Kočevje špila Grupni (2012) in Kočevje špila Lik of (2013) so se člani Sintetike konec poletja 2014 odpravili v studio in posneli 12 novih komadov za album. Sledil je dolg proces miksanja in iskanja pravega zvoka prvenca, aprila 2017 pa je bil album Katarza.si vendarle končan. Še vedno punk-rock, še vedno HC, še vedno druge primesi ter družbeno-kritična in samokritična besedila. Sintetika se zdaj podaja v ”spontano neznano”.
Sintetika je bila s prvencem Katarza.si gostja oddaje Na piedestal.

Jolanda Fele