Slavnostna razglasitev Imena leta Vala 202

Poosebil je vrhunskost, ohranil pa dostopnost in izjemen občutek za ekipo, za kolege, za ljudi

Vsem nam je podaril tisti trenutek, ki ga čakajo cele generacije, trenutek neprekosljivega ponosa ob slovenski zastavi. Poosebil je vrhunskost, ohranil pa dostopnost in izjemen občutek za ekipo, za kolege, za ljudi. Prvi med zmagovalci, ki so zaslužni, da september ni bil le še en september, ampak 17. september 2017! Dan, ko je Slovenija prvič v svoji zgodovini stopila na evropski košarkarski prestol. Najboljši igralec, pravi kapitan, véliki kapetan in ime leta Vala 202!

Poslušalci Vala 202 ste med imeni tedna izbrali posameznike, ki so s humanitarnostjo, inovativnostjo, znanostjo, športnimi presežki in dobro voljo navdihovali v letu 2017.

Kdo so bili kandidati?

Januar: Vid Kavtičnik, kapetan slovenske rokometne reprezentance, ki je na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojila bron, prvo odličje s svetovnih prvenstev v ekipnih športih za Slovenjo.

Februar: Erazem Stonič, dijak Gimnazije Vič, ki je na mednarodni tehnološki konferenci v Pekingu navzoče znanstvenike osupnil z rastlinsko čistilno napravo s solarnim dezinfektorjem.

Marec: Kozma Ahačič, jezikoslovec, ki je z dvema privlačnima izdajama slovnice za osnovnošolce in dijake pogumno pretrgal dolgoletno tradicijo ene same, akademske slovnice.

April: Peter Dakskobler, predstavnik gibanja gorskih kolesarjev odprimopoti.si, ki jih je mednarodna zveza razglasila za najboljšo gorskokolesarsko skupnost leta na svetu.

Maj: Andrej Težak – Tešky, komik, ki je v najzabavnejšem ultramaratonu v 10 dneh pretekel 600 kilometrov, tridesetkrat nastopil in izkupiček izziva namenil projektu Botrstvo.

Junij: Vita Ivičič, oblikovalka, ki je na tednu mode v prestolnici mode Milanu dobila nagrado za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila.

Julij: Marko Podgornik, direktor podjetja Mikro Polo in ambasador akcije Ustavi se! – njegovi zaposleni imajo neomejeno število dni dopusta, brezplačno prehrano in veliko prostega časa.

Avgust: Jasna Vinder, dolgoletna tabornica in vodja letošnjega Zleta v Velenju, enega največjih taborniških dogodkov zadnjega desetletja, na katerem se je zbralo več kot 1000 mladih.

September: Goran Dragić, kapetan reprezentance in najboljši igralec evropskega prvenstva, na katerem so naši košarkarji prvič v zgodovini Slovenije postali evropski prvaki.

Oktober: Matic Vizjak, inovativni mladi kmet leta, ki na ekološki kmetiji v Šmarju pri Jelšah ohranja stare načine pridelovanja hrane in jih prilagaja sodobnim tokovom.

November: Jan Golja, novinar in pobudnik vsakoletne, odmevne dobrodelne akcije Mali koraki za velik cilj – letos so zbrana sredstva namenili Hiši zavetja Palčica.

December: Eva Vrščaj, vodja projekta Imuno, v okviru katerega si študenti medicine prizadevajo zmanjšati strahove in izobraziti javnost o pomenu cepljenja.

Prireditev smo prenašali na programu Vala 202 ter v videoprenosu na www.val202.si in Facebooku.

Gostitelja večera sta bila Matej Praprotnik in Maruša Kerec.

 

Val 202