Novice iz sveta tuje glasbe.

Za njo je poskrbel Ed Sheeran skupaj z Beyonce in Andreo Bocellijem

Bližajo se božični prazniki in vsi smo vse bolj razneženi. Več kot očitno, v petek je nova tuja popevka na Valu 202 postala skladba Perfect Eda Sheerana. Ne le da je pevec zanjo posnel popoln videospot, skladbi se ni mogla upreti niti Beyonce, ki je z njim posnela praznično predelavo omenjene skladbe. Njuno sodelovanje sicer ni nič novega, Sheeranovo sodelovanje z opernim pevcem Andreo Bocellijem in operna preobleka komada pa sta lepo presenečenje v italijanskem jeziku.

O angleškem kantavtorju še tole; organizatorji Brit Award oziroma Britanskih nagrad 2018, ki bodo potekale 21. februarja, so poleg Dua Lipe z veseljem potrdili še nastope Stormzyja, Sama Smitha in, kot rečeno, Eda Sheerana. Ti ustvarjalci so ta hip največje glasbene zvezde v Veliki Britaniji.

Na Billboardovi lestvici 200 kraljujejo izkušeni U2. Za to je zaslužen najnovejši album Songs of Experience, ki smo ga nedolgo tega predstavili tudi v Cederami. To pa še ni vse, zaradi tega je irska skupina prva v zgodovini, ki ji je to uspelo štiri desetletja zapored.

Za konec pa še tole; naše glasbeno uredništvo že pridno izbira naj komade leta 2017. Skupaj z razlagami jih bomo zavrteli to soboto ob 14. uri.

Neja Jerant