Novice iz sveta tuje glasbe.

Ženska leta je po mnenju revije Billboard Selena Gomez, ki je glasbeno industrijo navdihnila z uspehom, vodstvom in inovacijami

25-letnici so pred dvema letoma diagnosticirali kronično avtoimuno bolezen vezivnega tkiva, ne dolgo tega pa ji je prijateljica Francia Raisa darovala ledvico. Prav Francia je glasbenici tudi podelila omenjeno nagrado, Selena pa je med drugim v zahvalnem govoru dejala, da bi jo morala dobiti ona, saj ji je rešila življenje.

Veliko nagrado je te dni prejel tudi LL Cool J. Postal je namreč prvi raper, ki je dobil prestižno Kennedijevo nagrado. Vsakoletna prireditev poteka v Operni hiši kulturnega središča Kennedy Center in časti pomembne glasbenike, igralce in kulturne ikone. 

Jorja Smith, 20 -letnica iz Walsalla, ki je nekoč delala v Starbucksu, se je leta 2015 preselila v London in se posvetila ustvarjanju glasbe. Ne dolgo za tem se je pojavila na albumu Draka in z nastopom navdušila na velikem odru londonske arene 02. Zdaj pa je združenje britanskih fonografov za izvajalca, od katerega največ pričakujejo v letu 2018, izbralo prav njo. Nagrado so v preteklosti prejeli dobili Adele, Emeli Sande, Sam Smith, lani jo je domov odnesel Rag’n’Bone Man. 

V glasbene vode se je podala ameriška burleskna plesalka Dita Von Teese, nekdanja partnerka zloglasnega Marilyna Mansona. S singlom Rendez-vous je napovedala svoj debitantski album, ki bo izšel februarja prihodnje leto. 

Neja Jerant