Po namigu prijateljice se je preselila v Hošiminh in si v štirinajstih dneh poiskala delo učiteljice angleščine. Alenka Može pravi, da se božične navade se vse bolj širijo tudi po Vietnamu. “Ravno gledam skozi okno in je tudi tukaj ena velika božična jelka. Po trgovskih središčih bo vse okrašeno. Božične pesmi je slišati povsod in jih bo še vse leto. Čisto zares. Vse leto slišiš božične pesmi po radiu.”

Po namigu prijateljice se je Alenka Može preselila v Hošiminh in si v štirinajstih dneh poiskala delo učiteljice angleščine

Božične navade se vse bolj širijo tudi po Vietnamu, pravi Alenka Može. “Ravno gledam skozi okno in je tudi tukaj ena velika božična jelka. Po trgovskih središčih bo vse okrašeno. Božične pesmi je slišati povsod in jih bo še vse leto. Čisto zares. Vse leto slišiš božične pesmi po radiu.”

V treh letih, odkar živi v prestolnici, se je že dodobra navadila na vožnjo z mopedom, ki jih je na mestnih cestah ogromno. “Trinajst milijonov ljudi, osem milijonov motorjev, čedalje več avtomobilov tudi, ampak vožnja ni problem. Kljub velikemu številu avtomobilov se ne voziš več kot 40 km/h, ker je promet tako gost, tako da me ni strah, da bi se mi kaj zgodilo.”

Anja Hlača Ferjančič