V Nemčiji še vedno sestavljajo vlado, neonacistične skupine se krepijo, kebabom pa grozi izumrtje

V Nemčiji še vedno sestavljajo vlado, neonacistične skupine se krepijo, kebab pa bi lahko postal izumrli prigrizek

Po parlamentarnih volitvah v Nemčiji je še vedno zelo pestro in zdi se, da tudi spomladi ne bodo imeli sestavljene koalicije, na čelu z aktualno kanclerko Angelo Merkel, meni dopisnica iz Berlina Polona Fijavž.

Politični gverilci Centra za politično lepoto so podaljšana roka neonacistov, katerih prepričanje je, da bi Nemčija lahko bila ponosna na svojo zgodovino in se je ne bi “sramovala” v obliki spomenikov v spomin vseh ubitih judov med 2. svetovno vojno. V Nemčiji sicer obstajajo organizacije, ki pomagajo tistim članom neonacističnih skupin, ki bi želeli izstopiti, tja pa večina članov pride že v mladih letih preko staršev.

Še na stran lažjih, a z maščobami nasičenih novic: Döner kebab je postal tipična berlinska jed in prepoved prodajanja te specialitete bi po mnenju Polone Fijavž, spremenila utrip glavnega mesta. V Nemčiji prebivalci pojejo 600 ton kebabov na dan, a meso naj bi imelo preveliko vsebnost fosfatov, zato bi Evropa ob prepovedi lahko ostala brez enega najbolj priljubljenih prigrizkov.

Damjan Zorc