Hej, DJ!

Obvestilo po finalu oddaje Hej, DJ!

Sezono avtorske oddaje na Valu 202 dobita oba finalista, nova radijska didžeja sta Anže Lopatič in Jan Novak

sdr
foto: Val 202

V ponedeljek zvečer smo razglasili zmagovalca oddaje Hej, DJ! Po seštevku glasov žirije in glasovalcev v videoprenosu na Facebooku je bil boljši Anže Lopatič iz Ljubljane, ki je tako premagal Jana Novaka.

Tudi v tej oddaji smo skrbno spremljali glasovanje na Facebooku in zapisovali podatke. Zaradi suma nepoštenega glasovanja smo opravili natančno analizo in ugotovili, da je bil vzorec glasovanja nenavaden. Med 4319 glasovi smo bili pozorni na dobrih 700 glasov, katerih izvor se bistveno razlikuje od prevladujočega vzorca, pojavili pa so se v petih valovih, ki statistično izstopajo iz normalnega poteka glasovanja.

Prepričani smo, da za to ni odgovoren noben izmed finalistov, meče pa slabo luč na sicer odličen finalni dvoboj.

Celoten projekt Hej, DJ! smo zasnovali in vodili s pozitivno idejo podpirati ustvarjalnost mladih, jim zagotoviti promocijo in povezovanje, ob tem smo poudarjali pošteno tekmovalnost in dokazovanje pred javnostjo. Kdor koli se v teh ciljih ni prepoznal, je projekt lahko mirno prepustil bolj privrženi javnosti in sodelujočim, pa tudi ustvarjalcem, ki smo vseskozi spodbujali mlade pri njihovem nastopanju. In kdor koli je tako ali drugače poskušal popačiti sliko poštenega glasovanja in tekmovanja, je tako sporočil le, da mu ni za vrednote, ki jih zagovarja projekt Hej, DJ!

Uspešen in odmeven projekt želimo obdržati v duhu poštenosti in pozitivne energije, ki se je ustvarila med didžeji in ekipo Vala 202, pa tudi v širši javnosti, med številnimi mladimi po vsej Sloveniji. Hej, DJ! še naprej pooseblja ustvarjalnost mladih in na Valu 202 jih bomo enako odločno podpirali tudi v prihodnje.

Oddajo v etru Vala 202 v letu 2018 bomo zato omogočili obema finalistoma, Anžetu Lopatiču in Janu Novaku!

Po odličnih nastopih, ki sta jih pokazala v predtekmovanju in v finalni radijski bitki, smo prepričani, da bosta odlična popestritev programa Vala 202.

Skratka, nam se rola naprej!