Metalsteel – Beyond The Stars – premiera!

Člani skupine Metalsteel dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal

foto: Max Visuals, Maksimiljan Petač

V oddaji Na piedestal smo premierno, pred uradnim izidom, predstavili novi, sedmi album skupine Metalsteel z naslovom ”Beyond The Stars”.
Metalsteel so kot otroci pred desetletjem in pol začeli odraščati ob svoji viziji heavy metala. Danes so vodilna slovenska heavy metal institucija s svojo identiteto, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji.

Rezultat tega je udaren heavy metal s progresivnimi elementi, ki so ga doslej manifestirali na sedmih albumih, še najbolj dovršeno in ostro pa na zadnjem albumu “Beyond The Stars”. Gre za konceptualen album, ki govori o prihodu nezemeljske civilizacije na Zemljo, da bi ta dvignila duhovno zavest človeštva in poskrbela za novo evolucijsko stopnjo človeka.

Člani skupine Metalsteel Beny Kic (vokal, kitara), Rok Tomšič – Rock (kitara, spremljevalni vokal), Daša Trampuš (bobni), Matej Sušnik (bas, spremljevalni vokal) so album snemali hkrati, kar delajo le redki glasbeniki.

Uradno je skupina Metalsteel iz Medvod svojo glasbeno pot začela leta 2001. Prvi koncert je odigrala na festivalu School`s out fest v Medvodah. Od takrat je izdala pet studijskih albumov: Usoda (2003), Taste The Sin (2005),  Bad in Bed (2007), Entertainment (2010) in This Is Your Revelation (2014) ter dvojni koncertni album Steel Alive – The 10 Years Anniversary Show. Ta je ob 10-letnici delovanja skupine Metalsteel izšel leta 2011 in je tudi prvi slovenski koncertni heavy metal izdelek.

Skupina od leta 2009 sodeluje z ameriškim heavy metal pevcem Jamesom Rivero (Helstar, Malice, Seven Witches, Distant Thunder, Malice), s katerim se vsako leto odpravijo na turnejo po evropskih državah.

Metalsteel je – poleg koncertiranja po evropskih odrih – tudi prva slovenska metal skupina, ki je nastopila s simfoničnim orkestrom na državni prireditvi v Cankarjevem domu, igrala slovenskim žrtvam holokavsta ter nastopila v reklami za Toyoto, v kateri je bila uporabljena skladba skupine. Napisali in posneli so uradno himno festivala Metaldays 2015.

Metalsteel se z novim albumom Beyond The Stars dvigajo med neznane galaksije in zopet dokazujejo, da tudi mlajša generacija goji pristen in iskren metal. Njihov prvi konceptualni album z dovršenimi aranžmaji in produkcijo so posneli v studiih Jork in Safe&Sound. Za končno zvočno podobo je poskrbel Benjamin Kic. Album bo izšel pri založbi On Parole na CDju, vinilni plošči in v digitalni različici.

Koncertna premiera novega avtorskega izdelka skupine Metalsteel bo v njihovem domačem mestu – v Medvodah: 9. decembra ob 21.00 v Klubu Jedro.

Pred koncertom in uradnim izidom smo s skupino Metalsteel premierno predstavili njen novi album Beyond The Stars v oddaji Na piedestal na Valu 202.