Na piedestal

KLT by WHITEMAN feat. GF s prvencem – premiera!

Zasavska skupina poskuša s svojim načinom življenja in glasbenim ustvarjanjem soljudem pokazati, da je prioriteta življenja sobivanje vseh živih bitij

KLT by WHITEMAN feat. GF
foto: Nejc Mekiš

Punk-rockovska skupina treh generacij iz Trbovelj KLT by WHITEMAN feat. GF je prvenec ”KLT by WHITEMAN feat. GF” uradno izdala v ponedeljek, 20. 11. 2017, pri Založbi ZKP RTV Slovenija.
KLT by WHITEMAN feat. GF izvaja iskreno in angažirano avtorsko glasbo, ki vključuje vse živo in neživo, kritizira pohlep, laž in egoizem ter stremi k enakopravnosti in pravičnosti. S svojim načinom življenja in glasbenim ustvarjanjem poskuša soljudem pokazati, da je prioriteta življenja sobivanje vseh živih bitij po načelu spoštovanja in sprejemanja drugačnosti, povezovanja in sodelovanja brez predsodkov.
Punk-rockovsko skupino treh generacij sestavljajo tri sestre Gajšek: dve gimnazijki Klara (kitaristka in vokalistka) in Laura (ritem kitaristka), osnovnošolka Tita (klaviaturistka) ter Marko Lesjak (bobnar), Tomaž Deželak (basist) in Jožef Benko kot mentor. Stalni zasedbi so se v zadnjem letu pridružili še Anton Čuden na saksofonu, Maruša Prnaver na violini in Jani Izlakar na pozavni.
Prvi uradni koncert zasedbe je bil leta 2013 pred MCTjem v Trbovljah. Skupina KLT by WHITEMAN feat. GF je aprila 2014 zmagala na Glasbenem festivalu Pionirskega doma, maja 2014 pa izdala demo album ”Kritichna”. Nastopala je na več koncertih in različnih festivalih … in posnela prvi album.
Prvenec KLT by WHITEMAN feat. GF s trinajstimi avtorskimi skladbami je izšel v ponedeljek, 20. 11. 2017, pri Založbi ZKP RTV Slovenija.
V petek, 1. decembra, ga bo skupina KLT by WHITEMAN feat. GF predstavila v Domu Svobode II v Trbovljah. Gosta koncerta bosta Jani Kovačič in skupina Suha Južina.
Pred koncertom in uradnim izidom smo s skupino KLT by WHITEMAN feat. GF premierno predstavili njen istoimenski prvenec v oddaji Na piedestal .