Jezikanje se vrača k jezikovnim koreninam, h govornim in artikulacijskim napakam, ki jih je težko izkoreniniti. Logopedinja dr. Sabrina Cirman odpravlja težave v govorno jezikovnem razvoju. Dela s predšolskim otroki in njihovimi starši: “Staršem svetujem, naj z otrokom govorijo tako, kot si želijo, da bi on z njimi, če ne bi imel govorne napake. Starši morajo otroku služiti kot dober govorni model.”

Logopedinja Sabrina Cirman z otroki frca jezik, razgibava usta in popravlja odstopanja v govorno jezikovnem razvoju

Jezikanje se vrača k jezikovnim koreninam, h govornim in artikulacijskim napakam, ki jih je težko izkoreniniti. Logopedinja dr. Sabrina Cirman odpravlja težave v govorno jezikovnem razvoju. Dela s predšolskim otroki in njihovimi starši: "Staršem svetujem, naj z otrokom govorijo tako, kot si želijo, da bi on z njimi, če ne bi imel govorne napake. Starši morajo otroku služiti kot dober govorni model."

"Govorno napako Karla Erjavca pogosto uporabim za primerjavo, ko starši otroka silijo v izgovarjavo glasu r, denimo s ponavljanjem: riba reže raci rep. Če boste to spodbujali, bo morda razvil nepravilno izreko glasu."

Logopedinja ni nikoli imela govornih težav, a otrokom pogosto reče, da je morala tudi ona obiskovati logopeda. "Tako se malo sprostijo in lahko zamenjamo vloge - otrok postane logoped, jaz pa učenec. Otroci so zelo ponosni, ko znajo govoriti bolje od tete, ki jih uči!"

Tadej Košmrlj, Uršula Zaletelj