Ime tedna je postal Jan Golja, novinar in pobudnik vsakoletne dobrodelne akcije Mali koraki za velik cilj. Ves mesec so zbirali sredstva za Hišo zavetja Palčica, v kateri zatočišče najdejo najmlajši, tisti, ki so v domačem okolju zlorabljeni, trpinčeni ali kakor koli ogroženi.

Ime tedna je Jan Golja, novinar in pobudnik vsakoletne dobrodelne akcije Mali koraki za velik cilj

Ime tedna je postal Jan Golja, novinar in pobudnik vsakoletne dobrodelne akcije Mali koraki za velik cilj. Ves mesec so zbirali sredstva za Hišo zavetja Palčica, v kateri zatočišče najdejo najmlajši, tisti, ki so v domačem okolju zlorabljeni, trpinčeni ali kakor koli ogroženi. "Ko sem slišal zgodbe otrok v Hiši zavetja Palčica, so se mi zdele nepredstavljive. Take zgodbe ne bi smele obstajati."

"Zaradi zgodb otrok čutim jezo, vre v meni, a ne smem si dopustiti, da mi vzamejo energijo."

Kljub dobrim gospodarskim kazalcem v Sloveniji, ki ustvarjajo vtis, da je kriza minila, Jan Golja opozarja, da te še zdaleč ni konec za vse. "Ljudi na dnu je vse več. V teh časih, ko se zdi vse lepo, moramo pogledati, kaj je za vrati."

Kandidata sta bila še: 

Vito Žuraj, skladatelj, dobitnik skladateljske nagrade Claudia Abbada za leto 2016. Nagrado je dobil v Berlinski filharmoniji, kjer so ob tej priložnosti krstno izvedli njegovo delo Alavo za sopran, klavir in komorni orkester.

Tilen Genov, biolog in raziskovalec morskih sesalcev, je po štirih letih raziskav ugotovil, da je delfine mogoče razlikovati po različnih obraznih potezah. V osrednji znanstveni reviji o morskih sesalcih Marine Mammal Science je prvič opisal to novo metodo identifikacije delfinov.

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel