Nogometni cesar – Boštjan Cesar

Bostjan Cesar in action during football match Slovenia – Lithuania, UEFA Euro 2016 Qualifiers, Stozice, Ljubljana, Slovenia, 09.10.2015
foto: Ales Fevzer

Boštjan Cesar je bil gost športno pogovorne oddaje V sredo. Stoti reprezentančni nastop se je za 35 letnega kapetana na tekmi proti Škotski končal z izključitvijo.  Ne zanj, ne za reprezentanco za katero je dosegel že 10 golov ni bila usodna. Kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Rusiji se niso končale tako uspešno kot so se za nastop v Južni Afriki, kjer je bil standardni reprezentančni branilec v moštvu Matjaža Keka, ki je  pred sedmimi leti  na uvodni tekmi »Mundiala«  premagala Alžirijo  z 1:0. To je tudi edina slovenska zmaga  na velikih nogometnih tekmovanjih.

V 17 let dolgi karieri poklicnega nogometaša je igral tudi za Marseille, zagrebški Dinamo in angleški WBA. Zadnjih 7 let je član Chieva iz Verone. V Ljubljani z reprezentančnim kolegom Bojanom Jokićem gradi dvorano za mali nogomet. S kapetanom slovenske reprezentance se je pogovarjal novinar športnega programa Boštjan Janežič.