Chelsea Rustrum deli vse! Od oblačil do avtomobila in stanovanja. Čeprav lastnik njenega stanovanja v San Franciscu nad tem ni navdušen. Tako Chelsea na svoji koži spoznava, da so predpisi povezani z ekonomijo delitve lahko zelo nedorečeni ali omejujoči. Deli tudi svoje znanje, saj sodeluje z zagonskimi podjetji in korporacijami. Med njenimi najbolj znanimi strankami je platforma Couchsurfing.

Pogovor z eno od pomembnejših strokovnjakinj za ekonomijo delitve Chelsea Rustrum

Chelsea Rustrum deli vse! Od oblačil do avtomobila in stanovanja. Čeprav lastnik njenega stanovanja v San Franciscu nad tem ni navdušen. Tako Chelsea na svoji koži spoznava, da so predpisi, povezani z ekonomijo delitve, lahko zelo nedorečeni ali omejujoči. Deli tudi svoje znanje, saj sodeluje z zagonskimi podjetji in korporacijami. Med njenimi najbolj znanimi strankami je platforma Couchsurfing.

“Prek Couchsurfinga sem gostila več kot 50 ljudi, potem pa so mi lastniki to prepovedali. V San Franciscu toliko ljudi deli domove prek te platforme, da se je ustvarilo veliko vprašanj in problemov.” – Chelsea Rustrum

Ekonomija delitve se spreminja, saj ne gre več le za deljenje stvari, pač pa tudi za bolj poglobljene odnose z ljudmi. Te spremembe se dogajajo na vseh področjih in vsi moramo razmišljati, kakšni bodo poklici v prihodnosti, je prepričana naša sogovornica, ki je v Ljubljani sodelovala na mednarodni konfrenenci podjetniške skupnosti CEED The Future of Business.

“Deljenje stvari je v družbi, ki živi v izobilju oziroma vsaj misli, da živi v izobilju, nekaj povsem naravnega.” – Chelsea Rustrum

Chelsea je prepričana, da bi vsi morali vsaj poskusiti deliti.

“Zaupati morate svojemu občutku. Uporabljajte platforme, ki jim zaupate. Ne počnite stvari, ob katerih se počutite nelagodno. Nekaterim se morda ne bo zdelo primerno, da bi delili svoje stanovanje ali avto. Pa skušajte zamenjati obleke. Nekaj majhnega.”

Ob koncu oddaje smo z vami delili še finančni komentar, ki ga je pripravil Damjan Kovačič, upravljavec skladov pri podjetju KBM INFOND.

Anja Hlača Ferjančič