V dnevih, ko najbolj pospešeno kupujemo velikanske količine parafinskih sveč v plastični embalaži, nas njihov projekt oz. način izdelave sveč morda lahko spodbudi k premisleku, da je sveče mogoče narediti tudi okolju bistveno bolj sprejemljivo. In to celo doma.

S pomočjo 'naredi sam' kompleta lahko iz odpadnega olja doma izdelate dišečo rastlinsko svečko

V dnevih, ko najbolj pospešeno kupujemo velikanske količine  parafinskih sveč v plastični embalaži, nas njihov projekt oz.  način izdelave sveč morda lahko spodbudi k premisleku, da je sveče mogoče narediti tudi okolju bistveno bolj sprejemljivo. In to celo doma.

Ideja, kako združiti okolju bistveno prijaznejši način ponovne uporabe odpadnega jedilnega olja in hkrati pomagati svojim res težko zaposljivim uporabnikom s težavami v duševnem zdravju, je v nacionalnem združenju za kakovost življenja Ozara Slovenija zorela kar nekaj let, zdaj so našli rešitev. Oziroma dve,  pravi eden od snovalcev ideje predsednik mag. Bogdan Dobnik:

Mogoče je kupiti že narejeno svečko, ki jo iz odpadnega olja, zbranega iz gostinskih lokalov in kuhinj, izdeluje socialno podjetje Bolje, s čimer smo dali možnost za plačano delo osebam, ki sicer take možnosti na trgu skorajda ne morejo dobiti.  Druga možnost pa je, da si s pomočjo našega ‘naredi sam’ kompleta iz odpadnega olja iz lastnega gospodinjstva kar sami doma izdelate dišečo rastlinsko svečko.”

Jana Vidic