V oddaji Na piedestal smo premierno, pred uradnim izidom, predstavili novi, tretji avtorski projekt ajdovsko-vipavske skupine Real Life Version z naslovom Furious Winds and Ice Cold Showers.
Na novem albumu punk-rockovske skupine Real Life Version je šest pesmi. Podobno kot pri prejšnjih izdajah je vsaka pesem rezultat skupnih prizadevanj članov benda in je mešanica več različnih glasbenih okusov, ki jih imajo radi. Združili so jih pod naslov Furious Winds and Ice Cold Showers, ki ponazarja trenutke, o katerih so prepričani, da so bili za skupino med ustvarjanjem tega albuma najpomembnejši. Čeprav pesmi še niso bile končane, so jih že preizkusili na odrih številnih turnej po osrednji Evropi, na Finskem in v Veliki Britaniji. Na tem albumu se odmikajo od družbenih problemov in političnih tem, vsaj na makroravni. ''Morda se zavedamo odraščanja, da lahko spremenimo le sami sebe, in upamo, da se bo pozitivnost razširila tudi na druge. Toda glavno življenjsko lekcijo in spremembo v razmišljanju so povzročili nepričakovani dogodki, ki so naša življenja obrnili na glavo,'' pravijo člani skupine Real Life Version: Jani Jež (vokal, kitara), Nejc Franca (bobni, vokal), Jani Peljhan (bas, vokal), Aljoša Todorovič (kitara).
Po štirih letih koncertiranja, turnej in ustvarjanja bo Real Life Version novi, tretji album Furious Winds and Ice Cold Showers v digitalni in vinilni različici izdal decembra pri založbi Giljotina.

Na piedestalu je ajdovsko-vipavska skupina Real Life Version premierno, pred uradnim izidom, predstavila novi avtorski projekt Furious Winds and Ice Cold Showers.

Na novem albumu Furious Winds and Ice Cold Showers punkrockovske skupine Real Life Version je šest pesmi. Podobno kot pri prejšnjih izdajah je vsaka pesem rezultat skupnih prizadevanj članov benda in je mešanica več različnih glasbenih okusov, ki jih imajo radi. Združili so jih pod naslov Furious Winds and Ice Cold Showers, ki ponazarja trenutke, o katerih so prepričani, da so bili za skupino med ustvarjanjem tega albuma najpomembnejši. Čeprav pesmi še niso bile končane, so jih že preizkusili na odrih številnih turnej po osrednji Evropi, na Finskem in v Veliki Britaniji. Na tem albumu se odmikajo od družbenih problemov in političnih tem, vsaj na makroravni.
”Morda se zavedamo odraščanja, da lahko spremenimo le sami sebe, in upamo, da se bo pozitivnost razširila tudi na druge. Toda glavno življenjsko lekcijo in spremembo v razmišljanju so povzročili nepričakovani dogodki, ki so naša življenja obrnili na glavo,” pravijo člani ajdovsko-vipavske skupine Real Life Version: Jani Jež (vokal, kitara), Nejc Franca (bobni, vokal), Jani Peljhan (bas, vokal), Aljoša Todorovič (kitara).
Real Life Version je nastal leta 2005. Izkušeni glasbeniki, ki so zvesto delovali v okvirih hardcora in punkrocka, so združili svojo ustvarjalnost in izoblikovali prepoznaven in samosvoj glasbeni slog. Ustvarjajo punkrock s primesmi hardcora, v besedilih pa se dotikajo aktualnih družbeno-političnih problemov v lokalnem in širšem okolju.
Real Life Version ponuja pester in predvsem dodelan repertoar, ki pritegne poslušalca. Dokaz za to so tudi koncerti. So ‘naredi si sam’ – DIY skupina – vse naredi sama, pri tem pa je prijateljstvo gonilna sila njihove glasbe. Real Life Version, skupina, včasih znana tudi kot Evelyn, je svojo prvo ploščo “Resistance From Within” pripravljala tri leta, snemala jo je eno leto in jo 1. januarja leta 2009 izdala v samozaložbi … in koncertirala. Tudi za organizacijo koncertov in turnej skrbijo člani skupine Real Life Version sami. Nastopili so na domačih in tujih prizoriščih, na turnejah so bili po vsej Evropi in dobili potrebne izkušnje tako za ustvarjanje pesmi kot tudi za koncertne nastope. Vse od leta 2010, ko so se z dotedanjim pevcem (Jernejem Č.) razšli, so nastajale skladbe za drugi album, ki so ga člani skupine Real Life Version v celoti posneli sami v svojem improviziranem studiu in tako ostali zvesti miselnosti ‘naredi si sam’. Album The sound of progress je leta 2013 izdala nemška založba Fond Of Life Records, ki je poskrbela za promocijo in distribucijo po evropskih državah ter na Japonskem. Poleg nastopanja na različnih koncertnih odrih so leta 2014 izdali prvi video Sincerly Yours in pomagali vzpostaviti slovensko založbo Giljotina, ki omogoča številnim skupinam, da se jih sliši zunaj naših meja. Člani Real Life Version so tudi zelo dejavni na lokalni punkovsko-rockovski in hardcore sceni, saj z organizacijo koncertov skrbijo, da je ta zvrst glasbe prisotna med koncertnim občinstvom v Ajdovščini in okolici. Poleg delovanja v Real Life Version so člani dejavni v več drugih skupinah, kot so The Hoax Program (ex, Low Punch), Mart in Bed Religion.
Po štirih letih koncertiranja, turnej in ustvarjanja bo Real Life Version novi, tretji album Furious Winds and Ice Cold Showers v digitalni in vinilni različici izdal decembra pri založbi Giljotina.
S premiero avtorskega projekta Furious Winds and Ice Cold Showers je  Real Life Version gostoval v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele