Žarko Trušnovec, psiholog in tolminski gorski reševalec, ki je za izkušnje, energijo in izjemno strokovnost, ki jo nesebično posveča soljudem, v Italiji prejel prestižno mednarodno nagrado za solidarnost v gorah targa d'argento: "V svoji karieri sem sodeloval pri 571 reševalnih akcijah, če je tajnik prav izračunal."

Psiholog in tolminski gorski reševalec Žarko Trušnovec je za izkušnje, energijo in izjemno strokovnost prejel prestižno mednarodno nagrado

Žarko Trušnovec, psiholog in tolminski gorski reševalec, ki je za izkušnje, energijo in izjemno strokovnost, ki jo nesebično posveča soljudem, v Italiji prejel prestižno mednarodno nagrado za solidarnost v gorah targa d'argento: "V svoji karieri sem sodeloval pri 751 reševalnih akcijah, če je tajnik prav izračunal."

Kandidata sta bila še:

Laura Unuk, šahistka, ki je na svetovnem mladinskem prvenstvu v Montevideu pometla s konkurenco in postala svetovna prvakinja do 18. let. Naslov si je zagotovila že krog pred koncem, ko si je priigrala kar dve točki naskoka pred najbližjimi tekmicami.

Benjamin Savšek, kanuist na divjih vodah, ki je na svetovnem prvenstvu v Pauju postal svetovni prvak v slalomu. S tem je dopolnil svoj komplet medalj ter bronasti in srebrnima iz prejšnjih prvenstev, na tokratnem dodal še zlato.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu in tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202