Dead Cross, Kurws, GY!BE

Kanadski inštrumentalni ansambel Godspeed You! Black Emperor je z albumom Luciferian Towers popravil vtis s prejšnjega ploščka

foto: Maciek-Bielawski

V prvem delu Igor Vidmar ob pregledu aktualnih izdaj domačih izvajalcev opozarja še na domača klubska in koncertna dogajanja.

V drugi tretjini oddaje se posvečamo prvencu ameriške hard core superskupine Dead Cross, v kateri so združili moči kitarist Mike Crain (iz Reotx), basist Justin Pearson (iz The Locust, Head Wound City in Retox), bobnar Dave Lombardo (iz Slayer in Fantomas) z vokalistom Mikeom Pattonom (iz Faith No More, Tomahawk in Fantomas). Obenem opozarjamo na koncerte portugalskih Sinistro in varovancev založbe Glitterbeat Ifriqiyya Electrique.

Tretji del uvedejo Poljaki Kurws z albumom Alarm, na katerem se sprehajajo na liniji postpunka in t.i. no wavea. Nemški trio Denseland je končno objavil svež album Disco Dictionary. Kanadski inštrumentalni ansambel Godspeed You! Black Emperor je z albumom Luciferian Towers popravil vtis s prejšnjega ploščka. Proti koncu še počasi valeča metalska godba tria Big Brave.