Odbita do bita se loteva tehnologij, ki izginjajo. Med njimi naj bi bil teletekst, Maruša in Anže pa s sogovorniki ugotavljata, da teletekst tudi v letu 2017 na dan bere 20 odstotkov Slovencev.

Čeprav napredka ni videti, teletekst zelo dobro živi v sožitju z novimi tehnologijami. Ukinili so ga le v Veliki Britaniji, Avstrijci so še vedno znani po hitrem objavljanju športnih rezultatov, na Madžarskem pa so poleg ljubezenskih pisem na teletekstu popularne še klepetalnice za zmenkarije.

Ukinili so ga le v Veliki Britaniji, Avstrijci so znani po hitrem objavljanju športnih rezultatov, na Madžarskem so popularne klepetalnice za zmenkarije

Odbita do bita se loteva tehnologij, ki izginjajo. Med njimi naj bi bil teletekst, Maruša in Anže pa s sogovorniki ugotavljata, da teletekst tudi v letu 2017 na dan bere 20 odstotkov Slovencev. Čeprav napredka ni videti, teletekst zelo dobro živi v sožitju z novimi tehnologijami in ostaja pomemben medij!

“Madžari imajo še vedno stran z ljubezenskimi pismi in klepetalnicami. Mislim, da ima stran tisoč podstrani!” – Primož Gabrijelčič

“Mladi novinarji, ki prihajajo na MMC, se najprej učijo teleteksta.” – Slavko Jerič

Zapiski:

Na Odbita do bita se lahko naročiš: RSS ali iTunes

Anže Tomić, Maruša Kerec