Tadej Golob je nekdanji športni novinar, urednik in kolumnist, večkratni himalajec, osvajalec Mount Everesta, pisatelj in boksar

Tadej Golob obvladuje raznotere zanimive veščine in pri nobeni se ni zares opekel. Kot novinar se je lotil športa, kot kolumnist seksa, kot urednik raznih revij adrenalinu: "20 let nazaj sem delal na Televiziji Slovenija. Ravno včeraj me je en taksist prepoznal! Televizija je močen medij, ampak jaz sem trpel." 

Pomagal je napisati nekaj športnih in kulturniških biografij, prejel Kresnika za romaneskni prvenec Svinjske nogice, se natreniral boksa, da je začutil junaka –amaterskega boksarja. Vmes se je podal v mladinsko in otroško literaturo, zadnje čase pa navdušil s kriminalko Jezero – v kateri protagonisti veliko poslušajo Val 202: "Zelo dolgo sem iskal formulo za uspeh. Našel sem jo šele s kriminalko Jezero. Mogoče se bom leta 2018 lahko preživljal le kot pisatelj. Svojih knjig sicer ne berem, mogoče na kakšnem literarnem večeru. Pred kratkim so Svinjske nogice izšle v bosanščini, to sem vendarle prebral in bil presenečen. Bil sem mlajši, knjiga je dobra, tega zdaj ne znam več."

Damjan Zorc