Maribor v vroči Sevilli doživel hladen tuš

Domača ekipa je bila boljša, podjetnejša, učinkovitejša; rutinirano je zmagala in potrdila svoj evropski sloves

Ko je Ben Yedder z bele točke v 83. minuti postavil končni izid, so se številni na tribunah stadiona Sancheza Pizjuana že začeli premikati proti izhodu – zadovoljni s predstavo svojih ljubljencev, srečni, da je Sevilla po dveh krogih na prvem mestu v skupini. Ob zadnjem sodnikovem žvižgu so se tribune že precej izpraznile.

Trener Seville Berizzo je pred tekmo govoril o pomembnosti spremembe ritma, morda so domači Mariborčane v počasnem začetku tekme celo malce uspavali in jim dali občutek lažnega udobja – bliskovita akcija Correje pa je presekala tekmo. S slalomom mimo treh je izigral mariborsko obrambo, na koncu še položil Billonga na tla in žogo spravil do Bena Yedderja, ki je zlahka zabil prvega od svojih treh golov, ki je bil odločilen za nadaljnji potek tekme.

Letošnji evropski cilj Maribora se po sinočnjem porazu ni spremenil. Vijoličasti si želijo prezimiti v Evropi – prvi dve mesti se zdita daleč, še vedno pa je realen naskok na tretje mesto in preboj v izločilne boje evropske lige.

Liga prvakov se nadaljuje čez tri tedne – Maribor gosti petkratnega evropskega prvaka Liverpool.