Na Valu 202 je potekala že šesta velika humanitarna dražba. Tokrat je zanjo briljantni mladi košarkarski zvezdnik Luka Dončić podaril superge, ki jih je nosil na vseh pomembnih tekmah tega prvenstva, tudi na finalni.

Izkupiček dražbe zdaj že podpisanih športnih copat Luke Dončića namenjen tudi trem izjemnim košarkarskim talentom iz projekta Botrstvo

Na Valu 202 je potekala že šesta velika humanitarna dražba. Tokrat je zanjo briljantni mladi košarkarski zvezdnik Luka Dončić podaril superge, ki jih je nosil na vseh pomembnih tekmah tega prvenstva, tudi na finalni. Cilj je pomagati drugim otrokom in mladostnikom do boljših možnosti za razvoj njihovih talentov.

Med tistimi, ki jim bo izkupiček dražbe zagotovo pomagal na športni poti, je tudi devetošolec, ki je ostal brez staršev. “Brez mame je ostal že kot dojenček, pred nekaj meseci pa je nepričakovano umrl še oče, tako da sta z bratom ostala sama,” je pojasnil stric, tudi njegov skrbnik. Z babico, pri kateri fanta zdaj živita, se močno trudita, da bi ob vsej tragediji vsaj v košarki lahko nemoteno napredoval, a je le ob pokojninah in nizkih dohodkih težko zagotoviti vse pogoje, ki jih tak, vse boljši košarkar, nujno potrebuje, je zaskrbljen stric: “Dober je, zelo dober! Trenerji ocenjujejo, da je eden najboljših v svoji generaciji! V svoji starostni kategoriji nastopa tudi za slovensko reprezentanco. Spomladi pa je bil na mednarodnem turnirju v tujini izbran za najkoristnejšega igralca turnirja, kar pa najbrž tudi veliko pomeni!”

Botrstvo je zelo dragocena rama, na katero se lahko naslonimo

“Že letos je bil ob pomoči projekta Botrstvo na košarkarskem kampu v tujini, vrnil se je s fenomenalnimi občutki in povsem navdušen! Spoznal je drugačen način dela, kar mu bo pomagalo pri nadaljnjem razvoju. Podpora Botrstva nam in njemu veliko pomeni, je kot velika rama, na katero lahko vselej računamo in se nanjo zanesemo in gremo dalje!”

Njegov košarkarski klub mu vseskozi zelo pomaga, a višje ko se vzpenja, bolj se povečujejo tudi stroški potovanj, opreme, treningov: “Pred seboj ima veliko let šolanja in upam, da tudi veliko let košarke, to bo treba nekako financirati. Zato se dajmo prav vsi potruditi, da doseže to, kar mu je, kot kaže, dano,” dodaja stric.

 Z delom izkupička bi se lažje postavili na noge!

Darovana sredstva iz dražbe bi nam bila zelo v pomoč, da bi se postavili na noge, da ne bi bilo treba vsak dan znova skrbeti, kako bomo zmogli in kako bo lahko svoj nedvomen talent razvijal tudi v prihodnje. Zato se zahvaljujem vsem, ki bodo sodelovali na dražbi in na ta način pomagali k razvoju mladih in športa in pripomogli, da bo tudi moj nečak lahko svoj talent razvijal tako kot vsi drugi otroci.”

Dražba z rekordnim začetkom!

To je že šesta večja humanitarna dražba Vala 202. Doslej so rekordni izkupiček, 45.000 evrov, prinesle smuči Petra Prevca po najuspešnejši in hkrati tudi zadnji sezoni na Elanovih smučeh. Toda takšnega začetka, kot ga ima dražba Dončićevih superg, s katerimi je odigral vse najpomembnejše tekme letošnjega evropskega prvenstva, tudi finalno, v dozdajšnjih petih še ni bilo: v dobrih 24 urah po začetku dražbe je ponujena cena dosegla 10.000 evrov!

Informacija o dražbi tudi v angleščini, španščini in srbščini

Luka Dončić je tudi izbrani član idealne peterice prvenstva in najboljši mladi igralec evrolige, vse bolj pomembna mednarodna mlada košarkarska zvezda. Zato smo informacijo o dobrodelni dražbi tokrat pripravili še v treh tujih jezikih.

Tudi tisti, ki v dražbi ne boste sodelovali, lahko za uspešnost te veliko naredite. Informacije o njej lahko delite na družabnih omrežjih, da se bodo razširile po vsem svetu, kjer je Luka Dončić že veliko ime košarke prihodnosti.

Superge, ki so pomemben del ne le športne poti Luke Dončića, pač pa tudi slovenske športne zgodovine, bodo novega lastnika dobile v petek, 29. 9., po 8. uri zjutraj na javni dražbi neposredno v programu Vala 202.

 

Jana Vidic