Kapetan slovenske košarkarske reprezentance in najboljši igralec EP v Carigradu, ki je z ekipo dosegel zgodovinski uspeh. Z vrhunskimi predstavami so slovenski košarkarji brez izgubljene tekme, prvič v zgodovini Slovenije osvojili zlato medaljo.

Kapetan slovenske košarkarske reprezentance in najboljši igralec EP v Carigradu, ki je z ekipo dosegel zgodovinski uspeh

Z vrhunskimi predstavami so slovenski košarkarji brez izgubljene tekme prvič v zgodovini Slovenije osvojili zlato medaljo.

Kandidata sta bila še:

Franci Zajc, eden najuspešnejših slovenskih producentov in dobitnik Badjurove nagrade, ki je ustvaril izjemen televizijski in kinematografski opus. Njegovo delo je oblikovalo in zaznamovalo ne le slovensko kinematografijo, temveč slovensko kulturo nasploh.

Jože Urh, selektor slovenske moške namiznoteniške reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu v Luxembourgu poskrbela za veliko presenečenje. Slovenska ekipa je osvojila bronasto medaljo, prvo moško ekipno kolajno na velikih tekmovanjih.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu in tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202