Tehnološko podjetje Apple je predstavilo novo generacijo telefona iPhone. Novosti komentirata Andrej Karoli in Anže Tomić.

Apple je predstavil tri nove telefone. iPhone X bo drag in težko jih bodo naredili dovolj

Apple je na tradicionalni jesenski prireditvi predstavil nove telefone. Iphone 7 (+) je tako dobil naslednika, ki oblikovno od lanskega modela ne odstopa veliko. So pa v Applu zopet poskrbeli za izboljšave v drobovju. Poleg osmice, so predstavili še nov Apple TV, ki zdaj zna predvajati v ločljivosti 4K. Začeli pa so s tretjo generacijo pametne ure Watch, ki je dobila mobilno povezljivost.

iPhone X (deset) predstavlja Applovo vizijo prihodnosti na področju pametnih telefonov.

Osrednja nova naprava pa je bil iPhone X (deset), ki predstavlja Applovo vizijo prihodnosti na področju pametnih telefonov. Zaslon prekriva celoten prednji del, odklene pa se ga tako, da prepozna naš obraz. Zaradi zaslona se je poslovil gumb domov in z njim čitalec za prstne odtise. Vse skupaj ne bo poceni, saj se bo cena začela pri 1150 EUR. Visoka postavka in materiali ter komponente uporabljene pri izdelavi, pa skrbijo, da bo Apple lahko izpolnil vsa naročila. Teh telefonov namreč ne morejo izdelati v količinah, ki so jih vajeni. V zadnjem četrtletju je Apple prodal kar 41 milijonov iPhonov.

Andrej Karoli, Anže Tomić