Sinergise je visoko tehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem geografskih informacijskih sistemov, predvsem na področju kmetijstva in upravljanja z nepremičninami. Nagrada Evropske vesoljske agencije je Sinergise dobesedno izstrelila med zvezde. Kot vodilno podjetje na svojem področju sodeluje z velikani, denimo z Amazonom in Airbusom. Direktor podjetja Grega Milčinski v šali dodaja, da je trenutno njegova glavna naloga, da govori »ne« večini potencialnih novih strank in da išče nove sodelavce. Ponujajo jim fleksibilen delovnik in možnost, da dneve, ko je lepo vreme preživijo v hribih ali v zraku z jadralnim padalom.

Nagrada Evropske vesoljske agencije je Sinergise dobesedno izstrelila med zvezde. Kot vodilno podjetje na svojem področju sodeluje z velikani, denimo z Amazonom in Airbusom

Sinergise je visoko tehnološko podjetje, ki se ukvarja z razvojem geografskih informacijskih sistemov, predvsem na področju kmetijstva in upravljanja z nepremičninami. Direktor podjetja Grega Milčinski v šali pove, da je trenutno njegova glavna naloga, da govori »ne« večini potencialnih novih strank in da išče nove sodelavce. Ponujajo jim fleksibilen delovnik in možnost, da dneve, ko je lepo vreme, preživijo v hribih ali v zraku z jadralnim padalom.

Sinergise je pred dobrim letom dobil nagrado Evropske vesoljske agencije. Nagrado Copernicus Masters je slovensko visokotehnološko podjetje prejelo za rešitev Sentinel Hub, ki skrajša čas za prikaz in uporabo satelitskih posnetkov z nekaj ur na le nekaj sekund. Kot pravi Grega Milčinski jim je nagrada prinesla nekaj malega denarja, predvsem pa prepoznavnost. Trenutno je zelo zanimivo sodelovanje Amazonom.

“V tem svetu računalništva vse poteka zelo hitro, meseci so predolgo obdobje. V podjetju velja, da se s sodelavci interno dogovorimo, si damo roko in to je to. Uredimo formalizme, ki jih zahteva država, ampak interno je to drugotnega pomena.”

Sinergise, ki se ukvarja z razvojem geografskih informacijskih sistemov v Sloveniji sodeluje z Ministrstvom za kmetijstvo in Geodetsko upravo, sicer pa so njihovi partnerji svetovno znana podjetja. Kot dodaja Milčinski, si zelo prizadeva, da bi okrepil ekipo, ki trenutno šteje okoli 40 sodelavcev. Tudi v podjetju, ki se ukvarja z vesoljem, je največji izziv najti prave ljudi.

“V praksi ne gledamo na to, koliko dni je nekdo na dopustu, ker tudi ne gledamo, koliko nadur nekdo naredi.”

Anja Hlača Ferjančič