Izštekani

Rudi Bučar in Hamo – Izštekani dvojec brez kr(č)marja

V sklopu Noči v Stari Ljubljani se je zgodil ekskluzivni skupni akustični nastop

24. avgusta 2017 sta na levi breg Ljubljanice, na Novi trg, v posebnem izštekanem dvojcu brez kr(č)marja priplula velikana domače rock in pop muzike Rudi Bučar in Hamo. Njun ekskluzivni skupni akustični nastop se je začel točno ob 22h z radijskim prenosom na Val 202 ter video prenosom na portal RTV 4D in na facebook stran Vala 202. Vstopnine ni bilo.

 “Veš, prjatu, dolgo nisva pila. Dolgo dolgo dolgo nisva se dobila. Grejo leta, žene so dekleta. Čas je, da spet stečeva s planeta… Čao amico, leta su pasala. Dugo let je vre, udkar sva zakantala. Grejo leta, žene in makineta. Cajt je vre, da se izprazne bokaleta… Ker, prjatu, dolgo nisva pila. In bojim se, da bova pozabila, da se flaše spraznijo, da se zgodbe zvečajo, se spomini najdejo, se dekleta smejejo…“ (Dolgo nisva pila – Hamo in Rudi Bučar)

Izštekani na Valu 202 so se letos prvič pridružili že dolgoletnemu sodelovanju Radia Slovenija na tradicionalni poznopoletni množični ljubljanski prireditvi Noči v Stari LjubljaniPotekala je med 24. in 26. avgustom in na sam otvoritveni večer, 24. avgusta 2017 ob 22h, smo bili na Novem trgu priče dogodku majhnih razsežnosti in neslutenih dimenzij… Matevž Šalehar Hamo in Rudi Bučar sta nas popeljala na glasbeno popotovanje pod Hamovo češnjo in Rudijevo oljko. Sladko trpke sadeže sta nabirala na ustvarjalnih poljih enega in drugega, v prostorih vmes in tam, kamor običajno zajadrajo vaje za tovrstne podvige, na katerih zveni vse mogoče, le skladbe, ki bi jih bilo treba zvaditi, ne…

No, da ne bo po krivici izzvenelo neresno. Rudi in Hamo sta se na svoj neresen način na podvig zelo resno pripravljala. V zadnjem času smo bili na njunih koncertih priče vse pogostejšim medsebojnim gostovanjem. Rudi je pomagal pri snemanju zadnjega albuma zasedbe Hamo & Tribute 2 Love “3P”. Posnela sta lep, doslej še neizdan duet z naslovom “Dolgo nisva pila”, ki naj bi luč sveta ugledal septembra. Kilometrino skupnega nepredvidljivega muziciranja sta nabirala v projektu Radia Koper “Rolling Stones – način življenja”. Svoj dvojec pa sta doslej spustila z vrvi le nekajkrat v čudovitem zalivu kranjskega KluBara. Očividci pravijo, da je bilo nepozabno.

Kot se za Izštekane spodobi, sta tokrat zaplula še nekaj zavesljajev dlje. Posebej za to priložnost sta oblikovala skupne izvedbe skoraj dvajsetih skladb. Tretjino Hamovih, tretjino Rudijevih, pri tretjini pa boste morali napeti ušesa, da razvozlate, od koga sta si jih izposodila. Ali bolje rečeno, komu sta namenila čast, da predelata njegovo pesem.

Koncert z neposrednim radijskim in spletnim video prenosom je kot običajno moderiral avtor in voditelj Izštekanih Jure Longyka.