Smaal Tokk Primorska region's own gengsta raper je leta 2011 je izdal svoj prvi megahit Smaal Tokka za precednika ..., leta 2015 pa prvo ploščo z naslovom Unotisto in se odpravil na svojo prvo koncertno turnejo.
Dve leti po izidu prvenca in koncertih na različnih prizoriščih Smaal Tokk predstavlja Sindrom druge plošče.
Drugi album je izšel junija pri založbi Celinka. Nanj je primorski gangsta raper uvrstil štirinajst skladb, ki so nastale v zadnjih dveh letih. Vse pa je, tako kot na prvencu, začinil s kritičnim pogledom na socialne, družbene in politične aktualnosti. Avtorji glasbe za Smaal Tokkova razmišljanja in razpravljanja so Klemen Kotar, Enos Kugler, Marko Boh in Gašper Kržmanc, ki so skupaj z Blažko Oberstar Bistan in Ano Šimenc tudi člani njegove spremljevalne skupine. Z njo je Smaal Tokk drugi album premierno predstavil na koncertu na letošnjem 10. festivalu Godibodi.
Tudi to poletje je bil Smaal Tokk dejaven. Poleg koncertiranja je ustvaril novi, ''doma narejeni'' videospot in ga v torek, 15. avgusta, premierno objavil na portalu YouTube: Gengsta suita – komad z nove plošče, ki je, kot pravi Smaal Tokk, en tak "ui-ar-d-uorld" komadd, ku pr usih reprjih ku razlagajo, de se je trjba ustaut an de se mwrmo mjt usi raddi ... tak za popravit svjt, ku je zmjrm moderno.
Sindrom druge plošče je Smaal Tokk skupaj s Klemenom Kotarjem, soavtorjem glasbe in članom njegove skupine predstavil v oddaji Na piedestal.

Drugi album Smaal Tokka z drznim konceptom.

Smaal Tokk Primorska region’s own gengsta raper je leta 2011 izdal svoj prvi megahit Smaal Tokka za precednika …, leta 2015 pa prvo ploščo z naslovom Unotisto in se odpravil na svojo prvo koncertno turnejo.
Dve leti po izidu prvenca in koncertih na različnih prizoriščih Smaal Tokk predstavlja Sindrom druge plošče.
Drugi album je izšel junija pri založbi Celinka. Nanj je primorski gengsta raper uvrstil štirinajst skladb, ki so nastale v zadnjih dveh letih. Vse pa je, tako kot na prvencu, začinil s kritičnim pogledom na socialne, družbene in politične aktualnosti. Avtorji glasbe za Smaal Tokkova razmišljanja in razpravljanja so Klemen Kotar, Enos Kugler, Marko Boh in Gašper Kržmanc, ki so skupaj z Blažko Oberstar Bistan in Ano Šimenc tudi člani njegove spremljevalne skupine. Z njo je Smaal Tokk drugi album premierno predstavil na koncertu na letošnjem 10. festivalu Godibodi.
Tudi to poletje je bil Smaal Tokk dejaven. Poleg koncertiranja je ustvaril novi, ”doma narejeni” videospot in ga v torek, 15. avgusta, premierno objavil na portalu YouTube: Gengsta suita – komad z nove plošče, ki je, kot pravi Smaal Tokk, en tak “ui-ar-d-uorld” komadd, ku pr usih reprjih ku razlagajo, de se je trjba ustaut an de se mwrmo mjt usi raddi … tak za popravit svjt, ku je zmjrm moderno.
Sindrom druge plošče je  Smaal Tokk skupaj  s Klemenom Kotarjem, soavtorjem glasbe in članom njegove skupine, predstavil v oddaji Na piedestal .

Jolanda Fele