Ime tedna

Popularnost taborništva se dviguje

Pogovor z vodjo vseslovenskega taborniškega Zleta 2017 Jasno Vinder

ime-2-jasna-vinder
foto: Zlet 2017/Žiga Brenčič

Ime tedna je postala Jasna Vinder, vodja vseslovenskega taborniškega Zleta 2017, ki poteka v Velenju. Gre za enega največjih taborniških dogodkov zadnjega desetletja, na katerem se bo družilo okoli tisoč tabornikov in prostovoljcev iz 11. držav, postavljenih pa imajo kar 400 šotorov.

“Mladi gledajo izven škatle, zato verjamem, da bomo našli neke nove rešitve.”

Rezultati

Loading ... Loading ...
KANDIDATA STA ŠE BILA:
  • Želimir Božič, postojnski zobozdravnik, ki se je letos ob upokojitvi odločil, da bo še vedno prihajal v ordinacijo. V pro bono zobni ambulanti v Matenji vasi bo en dan v tednu na voljo občanom Postojne in Pivke, ki ne zmorejo plačati zobozdravstvenih storitev, in migrantom.
  • Bojan Stojanovič iz okoljske organizacije Svetovni sklad za naravo – WWF, ki vsako leto opozori na dan, ko človeštvo naredi ekološki dolg in potem do konca leta živimo na račun prihodnjih generacij in virov. Letos je bil ta dan že 2. avgusta, dva meseca prej kot pred 20. leti.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.