Ime meseca

Ime meseca julija je Marko Podgornik

Navadili smo se, da smo dosegljivi povsod in vedno. Prav je, da si vzamemo trenutek zase. Vse nas bo počakalo

15285084_10211248035147361_6838460702794145525_n
foto: FB osebni profil

Izbirali ste med petimi kandidati, ki so bili izglasovani za Ime tedna, a le eden je najbolj zaznamoval mesec junij in po vašem mnenju je bil Marko Podgornik, direktor podjetja Mikro+Polo in ambasador akcije Ustavi se, ki spodbuja k razmisleku o prehitrem tempu življenja. Dokazuje, da gre tudi drugače: njegovi zaposleni imajo neomejeno število dni plačanega dopusta, brezplačno prehrano in veliko prostega časa, ki ga preživijo z družino in prijatelji.

“V službi preživimo tretjino dneva. Dobro je, da se tja odpravimo z nasmeškom.”

Marko Podgornik zaposluje na podlagi karakterja in odnosa do dela, ne referenc. Kot ambsador akcije Ustavi se pa se tudi zavzema za to, da upočasnimo svoj način življenja.

“Navadili smo se, da smo dosegljivi povsod in vedno. Prav je, da si vzamemo trenutek zase. Vse nas bo počakalo.”

Glasovali ste lahko še za:

Jernej Kenda, eden od organizatorjev festivala Gora Rocka. Na Šentviški planoti je 250 prostovoljcev pripravilo izjemen tridnevni glasbeni dogodek, izkupiček pa namenili v dobrodelne namene. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše, pod okriljem katerega je v 13 letih 3.500 prostovoljcev pomagalo več kot 160.000 starejšim. Za projekt so prejeli nagrado Evropskega parlamenta državljan Evrope 2017. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Janja Zupan s Fakultete za farmacijo v Ljubljani, članica mednarodne ekipe znanstvenikov, ki je identificirala novo populacijo matičnih celic, ki so sposobne obnavljati hrustanec in celo tvoriti
kolenski sklep na novo. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

Primož Roglič, kolesar in prvi Slovenec, ki je zmagal na etapni preizkušnji najuglednejše kolesarske dirke na svetu – dirke po Franciji. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919.)

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.