Arcade Fire in Linkin Park, kralja Billboardove lestvice

Arcade Fire in Linkin Park sta tako edina benda tega desetletja, ki sta se s tremi albumi dotaknila vrha Billboardove lestvice

Pretekli teden je Matjaž Ambrožič v Cederami predstavljal novi album zasedbe Arcade Fire Everything now, ki se je že povzpel na vrh Billbordove lestvice 200 in tako ponovil uspeh njihovih prejšnjih dveh izdaj. Do številke 100.000 prodanih izvodov jim je pomagala tudi posebna ponudba: s pri nakupu vstopnice za svojo prihajajočo turnejo so zraven podarili izvod plošče.

Album Everything now je drugi rock album, ki se je uvrstil na vrh omenjene lestvice v letu 2017, takoj za albumom One More Light zasedbe Linkin Park.

Album Damn raperja Kendricka Lamarja je padel s stopničk na lestvici, a se je s 47.000 prodanimi izvodi hitro vrnil na drugo mesto, sledi mu Meek Mill z albumom Wins & Losses, DJ Khaled z albumom Grateful počiva na četrtem mestu pred albumom 4:44 Jay-Zja, šesto mesto pa zaseda Issa Album raperja 21 Savage.

Na sedmo mesto so se vrnili Imagine Dragons z albumom Evolve, sledi jim Ed Sheeran z Divide in The Descendants 2 soundtrack ter na desetem mestu Lana Del Rey, ki je z albumom Lust for Life na Billbordovi lestvici 200 na prvem mestu kraljevala pretekli teden.