Dopisnica iz Londona Nina Kojima o dokumentarnem filmu princese Diane, svetovnem atletskem prvenstvu in Brexitu

Dvajset let po smrti princese Diane si lahko ogledamo dokumentarni film “Diana: In Her Own Words” in izvemo nekaj več o njenem življenju s Charlesom, romanci in odnosu s kraljico: “Dokumentarec je vzbudil veliko kontroverznosti. Pa vendar gre za lobije, ki bi želeli imeti večji izkupiček. Televizija, konkurenčna tej, ki je objavila omenjeni dokumentarec, je namreč predvajala malce drugačen dokumentarec, ta je zajemal posnetke princesinih zasebnih pogovorov.”

V Londonu trenutno poteka svetovno atletsko prvenstvo. Kojima pravi, da se to čuti v bliži stadiona, nadzor je poostren, več je policajev, a bistvenih sprememb ni. Razen:

“Svetovno atletsko prvenstvo pretresa rotavirus. Okužilo se je več kot sto atletov. V stik z virusom naj bi stopili v enem izmed uradnih hotelov, vsako uro je kakšen okužen atlet več.”

Kojima o Brexitu: “Britanci se ne morejo več pretvarjati, da bo izhod iz Evropske unije prepost in lahkoten: Britanska vlada še vedno molči o načrtih in je po ocenah poznavalcev izjemno nepripravljena na izvedbo pogajanj. Zdaj druge države evropske unije prosi za uvidevnost.”

Damjan Zorc