Nina že 8 let živi na Novi Zelandiji, dela v kadrovskem oddelku velikega podjetja. Ukvarja pa se tudi z vodenjem zgodnjejutranjih športnih vadb.

Nina Lukša živi na Novi Zelandiji, kjer je vsak človek največ dve uri vožnje oddaljen od morja in poseduje jadrnico ali čoln

Nina Lukša je Slovenka, ki že 8 let živi na Novi Zelandiji, dela v kadrovskem oddelku velikega podjetja, ukvarja pa se tudi z vodenjem zgodnjejutranjih športnih vadb. Budilka ji zvoni ob 4:45 zjutraj, a ji zaradi ljubezni do dela ni težko vstajati, čeprav ni jutranji človek. Vadbe so predkoreografirane in potekajo v spremstvu najnovejših svetovnih glasbenih uspešnic.

V Aucklandu je v tem delu leta zimsko obdobje, a je le dež najbolj neprijetna zimska izkušnja. Na drugo stran sveta se je preselila preselila zaradi moža, ki je odraščal v Aucklandu, sama pravi, da ji je bilo lažje dobiti službo na Novi Zelandiji, kot da bi jo oba iskala v Sloveniji.

Pozimi se pri nas začnejo igrati vsi najbolj popularni športi, eden izmed teh je ragbi.

Nina je del velikega logističnega podjetja, skrbi za kadre, je pa res, da se njena vloga v službi precej spreminja. Izkušnja iz vodenja jutranjih vadb ji pomaga tudi pri komunikaciji s svojimi sodelavci, motivacijski prijemi pa pridejo prav, ko kolektiv ne deluje tako, kot bi moral.

Auckland je mesto z največ plovili na prebivalca, Nina bi s partnerjem plovilo kupila, ko bi imela dovolj časa za plovbo in počitek.

Vsak prebivalec Nove Zelandije je največ dve uri oddaljen od morja, zato ne preseneča, da ima večina svojo jadrnico ali čoln.

 

 

Anja Hlača Ferjančič