Dobrodelne akcije ob začetku šolskega leta

Z Botrstvom sodelujeta tudi Peter Prevc in projekt FerFud!

foto: Flickr - Ginger Me

Peter Prevc kljub napornemu urniku priprav na novo sezono ne zanemarja projekta Botrstvo. Skupaj s podjetjem Gorenje je namreč podaril 1000 paketov zvezkov otrokom v socialni stiski. Denar zanje pa zbirata tudi dve mladi kuharski ekipi, ki s kuharskimi mojstrovinami po fer ceni razveseljujeta obiskovalce po celotni Sloveniji.

Peter je že vse od rekordne dražbe zmagovalnih smuči, za katere so otroci dobili 45.000 evrov, podpornik Botrstva. Sredi julija se je oglasil tudi v počitniškem domu Vila Šumica v Kranjski Gori, kjer v organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje vso poletje potekajo angleške počitnice.

S projektom Botrstvo pa sodeluje tudi projekt FerFud duel, v katerem dve mladi kuharski ekipi tekmujeta v prodaji malih kuharskih mojstrovin. To sta ekipa restavracije Sedem Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in ekipa restavracije Kult316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Zmagovalna ekipa bo tista, ki bo boljša v dveh izmed treh kriterijev: višina zbrane donacije, kulinarična ocena jedi in povprečna vrednost prispevka, ki so ga ljudje pripravljeni dodatno nameniti za jed.