Kratki izlet Igorja Bezinovića

foto: Pula Film Festival
Kratki izlet je celovečerni igrani prvenec, 35 letnega hrvaškega režiserja, scenarista in producenta Igorja  Bezinovića, ki nam ga je predstavil na letošnjem festivalu Kino Otok, Isola Cinema. Film je je uvrščen tudi v glavni program Mednarodnega filmskega festivala v Motovunu, ki se začenja prav nocoj.
Tudi film Kratki izlet se začenja v Motovunu, filmski meki mladih, ki jo je režiser intenzivno obiskoval v času študija filozofije, sociologije, literature in filmske režije. Scenarij  za film je nastal po motivih istoimenskega romana  Antuna Šoljana iz leta 1964.
“Če me sprašujete, kako razmišljam o trenutni filmski sceni na Hrvaškem, težko razmišljam o njej, brez neodvisnega in kritičnega razmišljanja z ostalimi avtorji iz  bivših Jugoslovanskih republik, še posebej s Slovenijo in Srbijo, kjer ustvarjajo čudoviti mladi avtorji, ki delujejo v nekem mojem filmskem stilu kot  je na primer režiser Matjaž Ivanišin iz Sloveniji ali pa Ognjen Glavonič in Stefan Ivančič iz Srbije! Z vsemi sem v kontaktu in skupaj razvijamo novo filmsko sceno, vsaj jaz to tako opažam.”