Novosti iz sveta tuje glasbe.

Nedavno je Kendrick izdal uradno lestvico njegovih štirih studijskih albumov in prav omenjeni letošnji DAMN je njegov najljubši, sledijo pa mu Good Kid, M.A.A.D City, To pimp a Butterfly in Section.80

Kendrick Lamar je letošnji album DAMN v petek popestril z videospotom za pesem Loyalty, pri katerem je sodeloval s pevko Rihanno. Ta se je raperju v spotu, v katerem je veliko zanimivih vizualizacij, lokacij in zvočnih efektov, seveda pridružila in nastal je ogleda vreden spot, ki ga je režiral Dave Meyers.

Pred kratkim je raper presenetil svoje oboževalce v Chicagu, v katerem je skupaj s Chance The Rapperjem nastopil z uspešnico No Problem z albuma Coloring Book in dejal, da je okoli njega tako veliko ljubezni, da se želi prepričati, da jo vrača. Tik preden se mu je na odru pridružil Chance, je še dodal, da lahko skupaj ustvarijo nekaj posebnega. Da je Kendrick Lamar res nekaj posebnega, dokazujejo tudi MTV-jeve nominacije; videonagrade bodo podelili že 33-ič, Kendrick Lamar pa jih ima največ. Videospot Humble mu je prinesel nominacijo v kar osmih kategorijah. Za petami sta mu Katy Perry in The Weeknd s petimi nominacijami.

The Strokes, ki so svoj EP “Future Present Past” izdali lani, pridno snemajo nov album. Njihove oboževalce je z novico navdušil oče kitarista Alberta Hammonda Juinorja, ki je povedal tudi, da album nastaja pod pokroviteljstvom odličnega producenta Ricka Rubina. Razkril je še, da je leta 2001 sam kril stroške studia, ko so člani omenjene zasedbe snemali album Is this it. Denarja ni nikoli dobil nazaj, a je to zanj nepomembno, saj jim nadvse rad pomaga in je nanje tudi zelo ponosen.

 

Val 202