Tenkočuten glas, a hkrati mogočen in poln čustev

foto: Chris Parker

Pretekli teden je glasbeni svet pretresla novica, da je 41-letni Chester Bennington, frontman zasedbe Linkin Park, storil samomor. Znano je bilo, da se je pevec boril z odvisnostjo od alkohola in drog, spregovoril je tudi o spolnih zlorabah iz otroštva in depresiji. Talindin mož ter oče treh otrok iz prvega zakona in treh iz drugega se je tako poslovil le nekaj dni pred tem, ko bi se morali z Linkin Park odpraviti na svetovno turnejo.

Chesterjevo smrt številni povezujejo z njegovim dobrim prijateljem Chrisom Cornellom, ki je storil samomor 19. maja letos. Dan pred njegovo smrtjo so Linkin Park izdali pesem Talking to Myself, za tem pa še album One more light.

S pevčevo smrtjo so sočustvovali številni zvezdniki, Jared Leto je tako na družabnih omrežjih med drugim zapisal: “Ko se spomnim Chesterja, se spomnim njegovega nasmeha … Njegov smeh, inteligenca, prijaznost in talent. Ta absolutno nepozaben glas, ki je bil tako tenkočuten, a hkrati mogočen in poln čustev. Tragična izguba absolutne legende.Vsi te pogrešamo.”

Člani skupine Blink 182 bi se morali podati na turnejo skupaj z Linkin Park, vendar so jo odpovedali in zapisali, da si ne predstavljajo, da bi na turneji igrali brez neverjetnega talenta in glasu Chesterja Benningtona (mmcrtvslo).

Še več, zasedba je svojo spletno stran preimenovala, ob njegovi fotografiji na omenjeni strani pa se izpisujejo sporočila oboževalcev s heštegom #RIPCHESTER.