Novosti iz sveta tuje glasbe.

V petek je legendarna glasbena skupina Queen na spletni strani po štirih letih uradno oznanila biografski film

Vodji produkcije bosta Brian May in Roger Taylor, glavni vodja projekta pa je Bryan Singer, o katerem Queeni menijo, da je s svojo izrednostjo in stilom popolna izbira. Film se bo osredotočil na življenje Freddieja Mercuryja, ki ga bo odigral Rami Malek, znan kot MR. Robot. Novembra 2016 sta Malek in Singer dobila scenarij in prepričana sta, da bo film, ki naj bi izšel leta 2018, velika uspešnica.

Novi singel pa je končno izdala Kesha. Za pevko je težko obdobje, saj je bila zadnji dve leti po večini na sodiščih s svojim producentom Dr. Lukom, ki ga je obtožila, da jo je več let spolno zlorabljal, pretepal, trpinčil in grozil ter omejeval njeno glasbeno ustvarjalnost. Kljub hudim obtožbam je sodišče lani odločilo, da pevka ne sme prekiniti pogodbe z založbo Sony, ki poleg nje zaposluje tudi Dr. Luka. On od nje zahteva, naj mu plača več kot milijon evrov, saj naj bi mu bila toliko dolžna za turneje, ki ji jih je organiziral.

V petek nas je z novostjo presenetil tudi Chance the Rapper, ko je na soundcloudu objavil posnetek sodelovanja z Youngom Thugom. Komad sta poimenovala Big B’s. Nekaj ur prej je raper svojim oboževalcem kljub govoricam, da bodo omenjeno platformo zaradi bankrota v dobrem mesecu zaprli, obljubil, da se bo potrudil, da se to ne bo zgodilo. Šest ur pozneje smo že lahko slišali omenjeno skladbo.

Val 202