V zadnjih mesecih, ko se je turistična scena v Bruslju po terorističnih napadih okrepila, gostinci tekmujejo, kdo ima boljšo brezžično povezavo.

V 18. vzporednik se je iz Bruslja, kjer sije sonce, temperature pa niso najbolj poletne, oglasil dopisnik Matjaž Trošt

V zadnjih mesecih, ko se je turistična scena v Bruslju po terorističnih napadih okrepila, gostinci tekmujejo, kdo ima boljšo brezžično povezavo.

“Preden turisti gostince vprašajo, kakšno hrano ponujajo, vprašajo za internetno geslo. Sledi vprašanje, kje lahko napolnijo svoj telefon oziroma računalnik.”

Bruselj zaradi tradicionalnega načina za doseganje hrustljavosti zatira tudi belgijski ocvrti krompirček: “Pojavila se je nova uredba, v kateri so se države članice in evropska komisija želele boriti proti akrilamidu v živilih. Ta nastane kot posledica obdelave živil pri visoki temperaturi in lahko ogroža zdravje. V Belgiji so se tako zaradi dvojnega cvrtja v tem prepoznali, kljub temu pa tradicionalne priprave krompirčka ne bodo prepovedali.”

Udeležil se je tudi protesta Amnesty International – zaradi razmer v Turčiji: “Danes so pripravili manjši protest in se zavzeli, da bi Turčija izpustila priprte novinarje, aktiviste in druge ljudi, za katere ne vemo, zakaj so pridržani.”

Vse več evropskih ustanov se ukvarja tudi s Poljsko: “Tukaj imajo zelo malo razumevanja za to, kar se tam dogaja. Sedmi člen pogodbe Evropske unije, ki bi predvidel odvzem glasovalnih pravic Poljski, je težavnejši, saj bodo težko šli prek poljske in še madžarske vlade. V Evropski uniji je zelo redko, da bi se države postavile po robu eni sami državi.”

Damjan Zorc