Spetek se sprašuje, kaj imajo skupnega TEŠ 6, Kemis, lakirnice na kmetijskih zemljiščih in italijanske jagode na počivališčih? Zakaj vozimo drage avtomobile in jemo poceni jogurte? Kako zelena je zelena Slovenija? O vsem tem in še čem je z Mihom spregovoril svarilec pred okoljsko kataklizmo Anton Komat

Svarilec pred okoljsko kataklizmo Anton Komat o posledicah požara v Kemisu, pesticidih, zdravi hrani in neposlušnosti oblasti

Spetek se sprašuje, kaj imajo skupnega TEŠ 6, Kemis, lakirnice na kmetijskih zemljiščih in italijanske jagode na počivališčih? Zakaj vozimo drage avtomobile in jemo poceni jogurte? Kako zelena je zelena Slovenija? O vsem tem in še čem je z Mihom spregovoril svarilec pred okoljsko kataklizmo Anton Komat.

“Kult telesa ne poskrbi za duhovno vsebino in zdravje osebe. Supermarket postaja najnevarnejše mesto zahodne civilizacije.”

Pravi, da če bi bila oblast pametna, bi marsikdaj poslušala civilno družbo, ki ima dobre predloge, a oblast si ne želi sprememb. “Pri nas obstaja močan črni trg s pesticidi, ki prihajajo s Kitajske. Korporacijam so v interesu.”

“V Kemisu je bilo v igri vsaj 300 ali 400 toksinov. Toliko je neznank, da nam zdaj analitska kemija ne pove skoraj nič.”

Miha Šalehar