Z razlogom najbolj priljubljen Slovenec na Hrvaškem

Matjaž Kek je pred štirimi leti začel reško nogometno zgodbo in letos končno Dinamu z glave zbil krono; zdaj je Kek kralj hrvaškega nogometa

Na Reki smo obiskali Matjaža Keka.
foto: Val 202

Nekdanji slovenski nogometni selektor, zdaj trener HNK Rijeka Matjaž Kek, je navdušil hrvaško javnost, katere velik del je nogometno dogajanje, potem ko je s svojo ekipo osvojil hrvaško prvenstvo, ki je bilo v zadnjih desetletjih “rezervirano” za bogatejši in kontroverzni Dinamo iz Zagreba.

Ko je njegova Rijeka osvojila naslov, so na Hrvaškem potekale lokalne volitve in mesto Reka še nikoli v zgodovini volitev ni imela tako slabe volilne udeležbe. Nogomet je pač pomembnejši od nekaj deset veljakov, ki bodo odločali v njihovem imenu in sploh ne po njihovih željah. “Saj je vseeno, kajne,” so si najbrž mislili, potem ko je bilo na glavnem reškem trgu še ob treh zjutraj približno 20 tisoč ljudi, ki so proslavljali to, kar jim je prinesel otrok Ljudskega vrta Matjaž Kek.

Nekdanji nogometaš, slovenski nogometni selektor in v zadnjih letih trener hrvaškega prvoligaša z Reke zna presenečati. Presenetil je glasbeno srenjo z obiskovanjem džezovskih koncertov v obdobju svoje nogometne kariere, pred desetletjem je presenetil s prevzemom slovenske nogometne reprezentance, ki jo je popeljal na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki in tam s štirimi točkami dosegel največji uspeh doslej, presenetil je s trenersko službo v Savdski Arabiji in tudi pred štirimi leti je bil presenetljivi trenerski izbor italijanskih vlagateljev v nogometni klub Rijeka.

Matjaž Kek

foto: Val 202