Ime tedna je Boštjan Anžin, novinar in dopisnik RTV Slovenija z Balkana. Za prispevek o nevzdržnih razmerah beguncev sredi zime v Beogradu jeprejel ugledno medijsko nagrado fundacije Civis

Novinar in dopisnik RTV Slovenija z Balkana Boštjan Anžin je za prispevek o nevzdržnih razmerah beguncev sredi zime v Beogradu prejel ugledno medijsko nagrado fundacije Civis

Boštjan Anžin je med skoraj 800 prispelimi televizijskimi prispevki, oddajami in filmi v kategoriji Kratki program zasedel drugo mesto. Pravi, da begunska problematika ni črno bela tema: "Z normalnim tonom se je o tem treba pogovarjat čim več! Včasih se je treba postavit v kožo drugega. Žalosten sem, ko spoznam ljudi, ki so popolnoma prepričani v svoj prav."

Kandidati sta bila še:

Leon Kralj, direktor novogoriškega podjetja Goap, ki je na največjem svetovnem sejmu tehnologije za pametne hiše v Kobenhavnu, prejel ugledno nagrado za razvoj in promocijo brezžične tehnologije Z-Wave. Ta omogoča povezavo med kar 1.700 različnimi izdelki in združuje 450 različnih podjetij na svetu. 

Jure Robežnik, skladatelj in eden od najpomembnejših ustvarjalcev iz zlatih let slovenske popevke. Za prispevek k slovenski zabavni glasbi, ki jo je obogatil s humanizmom in resničnim glasbenim občutenjem, so mu pri Društvu slovenskih skladateljev podelili Kozinovo nagrado.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202