Ime meseca

Ime meseca junija je Vita Ivičič

Belokranjska oblikovalka Vita Ivičič je po vašem mnenju najbolj zaznamovala minuli mesec.

vitai

Izbirali ste med štirimi kandidati, ki so bili izglasovani za Ime tedna, a le eden je najbolj zaznamoval mesec junij in po vašem mnenju je bila to oblikovalka Vita Ivičič, ki je na tednu mode v svetovni prestolnici mode v Milanu prejela nagrado za najboljšo inovativno kolekcijo tekstila.

Med 600 prijavljenimi oblikovalci je prišla med finalnih 15 in s svojo kolekcijo pometla s konkurenco: “Že uvrstitev v finale je bila izpolnitev. Želela sem si nagrade, nisem si je pa upala pričakovati. Moj pristop je drugačen. Navdih črpam v domači Beli krajini. Okolje prenesem na oblačila, na estetiko.”

“Slovenci se radi lepo oblačimo. Ampak iskreno: ne spremljam modnih trendov, imam nek svoj fokus.”

Glasovali ste lahko še za:

Boštjan Anžin, novinar in dopisnik RTV Slovenija z Balkana, ki je za prispevek o nevzdržnih razmerah beguncev sredi zime v Beogradu prejel ugledno medijsko nagrado fundacije Civis. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

Anja Renko, ena od peterice razvijalcev aplikacije Lake, dobitnice prestižne nagrade Apple Design Award, ki jih Apple vsako leto podeljuje najboljšim aplikacijam za njihove sisteme. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Ančka Gošnik Godec, ilustratorka, ki letos praznuje 90 let, njena Muca Copatarica pa 60. Z več kot sto slikanicami in otroškimi knjigami je številnim generacijam polepšala ter zaznamovala otroštvo in mladost. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.