Tokratno ime tedna je 90-letna Ančka Gošnik Godec, mama Muce Copatarice, ki letos praznuje 60 let.

Tokratno ime tedna je 90-letna Ančka Gošnik Godec, mama Muce Copatarice, ki letos praznuje 60 let.

V tokratnem glasovanju za ime tedna je največ vaših glasov prejela ilustratorka Ančka Gošnik Godec, ki letos praznuje 90 let, njena Muca Copatarica pa 60. Z več kot sto slikanicami in otroškimi knjigami, kot so Slovenske ljudske pravljice, Babica pripoveduje, Mamka Bršljanka in vsemi drugimi, je številnim generacijam polepšala ter zaznamovala otroštvo in mladost.

Konkurenca je bila tudi tokrat velika, saj sta ogromno vaših glasov prejela tudi  Inge Breznik, idejna vodja Zborovskega buma, največjega pevskega srečanja v Sloveniji, ki se ga je letos na stadionu Ljudski vrt v Mariboru udeležilo kar 5500 mladih s 180 slovenskih šol ter Dejan Kramžar, učitelj na Osnovni šoli Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi, slovenski nagrajenec mednarodnega programa Erazmus+, ki letos zaznamuje 30-letnico obstoja. Zaradi svojih prizadevanj za širjenje mednarodnega sodelovanja učiteljev in učencev je lani postal tudi učitelj leta.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Rok Kužel