Ime meseca

Ime meseca maja je Andrej Težak – Tešky

Izbrali ste komika, ki je z dobrodelnim tekom in nastopi zbral 10.320 evrov za projekt Botrstvo

18814884_827875264034413_7980804524871640394_o
Andrej Težak – Tešky in Anita Ogulin ob predaji sredstev
foto: Andrej Težak

Ime meseca maja je postal  Andrej Težak – Tešky, komik, ki je v 10-ih dneh je pretekel 600 kilometrov in skupaj s kolegi spravil v smeh občinstvo v tridesetih slovenskih mestih, celoten izkupiček izziva pa namenil projektu Botrstvo.

“Želel sem postati boter desetim otrokom v projektu Botrstvo. Cilj smo dosegli, zbrali smo še nekaj dodatnega denarja.”

Kandidati za ime maja so bili tudi:

Uroš Macerl, iz društva Eko krog, ki je za prizadevanje za varstvo okolja v Zasavju v San Franciscu prejel neuradno Nobelovo nagrado za okoljske aktiviste, Goldmanovo okoljsko nagrado.

Sonja Molek Cestnik, zastopnica društva Zaupni telefon Samarijan – dobitnika najvišjega državnega priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva.

Roman Benet, alpinist, ki je skupaj z ženo Nives opravil sijajen alpinističen podvig. Z letos osvojeno Annapurno sta postala prva zakonca, ki sta brez dodatne pomoči preplezala vseh 14 osemtisočakov.

Vincenc Draksler, dobrotnik iz Kranja, ki je v 17-ih letih za najranljivejše skupine namenil skoraj 2,5 milijona evrov. Z njegovo zadnjo donacijo so uredili nove prostore materinskega doma na Jesenicah.

Rezultati

Loading ... Loading ...

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.