Ime tedna je postal Andrej Težak Tešky, ki je uresničil ambiciozni projekt najbolj zabavnega ultramaratona – v 10 dneh je pretekel 600 kilometrov in s kolegi komiki nasmejal občinstvo v tridesetih slovenskih mestih. Celoten izkupiček ultraizziva Stand up Maratonec je namenil projektu Botrstvo.

Andrej Težak - Tešky je v 10 dneh pretekel 600 km in zbiral denar za Botrstvo. Naslednje leto se stand up seli v gorske koče!

Ime tedna je postal Andrej Težak - Tešky, ki je uresničil ambiciozni projekt najbolj zabavnega ultramaratona - v 10 dneh je pretekel 600 kilometrov in s kolegi komiki nasmejal občinstvo v tridesetih slovenskih mestih. Celoten izkupiček ultraizziva Stand up Maratonec  je namenil projektu Botrstvo.

"Želel sem postati boter desetim otrokom v projektu Botrstvo. Cilj smo dosegli, zbrali smo še nekaj dodatnega denarja," pravi Tešky, ki je za podvig aktivno treniral devet mesecev, predvsem po brezpotjih. "Težko je nasmejati publiko, šale, ki so nastajale med tekom, pa so bile celo bolj uspešne kot nekatere iz moje 15-letne kariere."

"Projekt Stand up Maratonec se bo nadaljeval, naslednje leto gremo z asfalta v gorske koče! Na vrhu se bomo zabavali."

Kandidata sta bila tudi:

-Luka Dončić, košarkar madridskega Reala, ki so mu po seriji letošnjih priznanj za najkoristnejšega posameznika kroga v najmočnejšem klubskem evropskem košarkarskem tekmovanju, nagradi za najboljšega mladega igralca v Španiji, trenerji ekip Evrolige soglasno podelili tudi naziv vzhajajoče zvezde.

-Nika Autor in kolektiv Obzorniška fronta, ki na 57. Beneškem bienalu Slovenijo predstavljata s projektom Novicam se ne odpovemo!, katerega osrednji del je obzornik z arhivskimi posnetki. Naš pavilijon v Arsenalih so pri britanskem The Guardian uvrstili med pet letošnjih najboljših predstavitev bienala.

*Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202