Sesulo me je in ne vem, kdaj sem nazadnje tako jokala

Letovanja so za nekatere otroke edini pobeg od razmer doma in možnost, da bodo tudi oni jeseni svojim vrstnikom povedali, kako je bilo na morju

foto: Botrstvo

“V sobi sem še nekako zadrževala jok, potem pa sem morala ven in dati čustva iz sebe. Sploh se ne spomnim, kdaj sem nazadnje tako jokala kot takrat. Bila sem presunjena, komaj sem dojela, iz kakšnega okolja ti otroci pravzaprav prihajajo. Ko sem se umirila in se vrnila mednje, so me punce v krogu objele in se zahvaljevale, da česa tako lepega še nihče ni nikoli storil zanje: pa je šlo samo za to, da so dobile nekaj novih oblačil in vsaka še eno plišasto igračko, s katerimi so bile potem povsem neločljive in so jih nosile povsod, na plažo, na kosilo, zobe so si umivale v njihovem spremstvu.”

“To je bil zame šok, res me je pretreslo, da otroci nimajo tako osnovnih stvari in jim nova oblekica toliko pomeni,” je povedala Petra, ki je bila lani kot mlada študentka prvič spremljevalka otrok na letovanjih.

Z vrstnikom Rokom, ki je bil spremljevalec skupine dečkov, ju je revščina, iz katere otroci prihajajo, močno pretresla.

Ključna beseda BOTER5 na 1919 pomeni darovanih 5 evrov, ki bodo v celoti namenjeni za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin.

Informacije za morebitne večje donacije so tukaj:

Podatki za UPN
Koda namena
CHAR
Namen
BOTRSTVO – za počitnice
Znesek
EUR(znesek, ki ga želite darovati)
BIC banke prejemnika
LJBASI2X
IBAN
SI56 0201 2002 0297 991
Referenca
SI00
 
421
Ime in naslov
ZPM Ljubljana Moste, Proletarska 1,
1000 Ljubljana